Joskus aina tekee mieli pullaa ja ihan tavallisiin vehnäjauhoihin tehtynä. Harvoin tulee siis pullaa leivottua. Ohjeen kirjoittaminen on vaikeaa, koska joka kerta pulla tulee tehtyä eri ohjeella. En siis tiedä ihan tarkkoja ainesmääriä, mitä laitan, mutta yritän tähän kerätä suunnilleen oikeat määrät aineksia. Jauhot tulee aina laitettua summittaisesti ja suosin paljon hyvin pehmeää pullataikinaa.

½ l     maitoa
50 g    hiivaa
2        kananmunaa
2 dl    sokeria
1 rkl   kardemummaa
vajaa 1 tl suolaa
150 g  voita
vajaa 1 kg  vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, sekoita kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma keskenään. Lisää hiiva-maitoseos kananmuna-sokeri-mausteseokseen. Lisää jauhot (jätä taikina suhteellisen löysäksi, jotta pullista tulee pehmeitä) ja viimeisenä voisula. Anna kohota n. 20 min.

Leivo pullataikinasta haluamasi mallisia pullia, nämä ovat jonkin tyyppisiä kanelikierteitä. Eli täytteenä on voisulaa, kanelia ja sokeria.

Voiteluun: Kananmuna
Pinnalle: Raesokeria

Paista pullat 200-225 astetta n. 10 min.

 

Tässä vielä pari vaihekuvaa näiden kanelikierteiden tekemiseen.

Kieritä taikinapötkö kevyesti kierteille ja solmi pikkupullan muotoon.