Kakut ovat seitsemän munan kakkuja, mutta laitan tässä ohjeeksi kuuden munan kakkupohjan, koska se on kuitenkin yleisemmin käytössä oleva. Jokainen saa itse suurentaa pohjan ohjetta tarvittaessa.

Pohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vatkaten.
Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan, joka on voideltu ja korppujauhotettu.
Paista 175 astetta, n. 50 min.
 
(Kinuski)Täyte kahteen väliin:
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria
 
Mittaa aineet kattilaan, kiehauta pari minuuttia ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Tee tämä kinuski jo mielellään edellisenä päivänä jääkaappiin.
Vatkaa kinuski vaahdoksi.
 
3 dl kermaa
150 g tuorejuustoa
½ l puolukoita
3 liivatelehteä
n. 2 rkl kiehuvaa vettä
 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukokon tuorejuusto. Sekoita tuorejuusto-kermavaahto kinuskivaahdon kanssa. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä, sulata liotetut liivatteet kirkkaaksi, juoksevaksi nesteeksi parilla ruokalusikallisella kiehuvaa vettä. Sekoita sähkövatkaimella vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Lisää viimeisenä puolukat joko vatkaimella tai kaapimella.

Kostutus:
laimennettua omenamehua
 
Koristelu:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
Vihreäksi värjättyä valkosuklaata
puolukoita
 
Mittaa aineet kattilaan ja keitä hiljalleen ainakin 15 min. Kinuskin tulisi olla suhteellisen paksua. (Voit kokeilla sopivaa vahvuutta kylmään veteen. Jos kinuskipisara jähmettyy lasin pohjalle, on kinuski valmista ja voit lopettaa keittämisen.) Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kakun päälle kaatamista.
 
Pursotukset:
1½ prk Flora Vispiä
 
Toinen kakku samalla ohjeella tehtynä, hieman erilaiset koristelut ja pursotukset.