Tämä piirakka on tehty rahkapiirakan ohjeella, yleensä teen persikkaisen rahkapiirakan, mutta nyt sovelsin ohjetta marjapiirakkaan ja hyvää tuli. Jätin siis rahkatäytteen kokonaan piirakasta pois.

Ohje on uunipellilliseen.

4  lasia     gluteenitonta jauhoseosta  (tai vehnäjauhoja)

2 lasia      sokeria

2 tl             leivinjauhetta

2 tl             soodaa

2 rkl           vanilliinisokeria

250 g       sulatettua voita tai margariinia

Sekoita aineet keskenään ja jaa taikina kahteen osaan.

Lisää toiseen osaan 1 muna ja 1 lasi piimää tai maustamatonta jogurttia

Levitä taikina peltille. Ripottele päälle vadelmia ja mustikoita.

Levitä toinen osa taikinaa (muruosa) marjojen päälle.

Paista 200 astetta, n. 25-30 min.

Tarjoile vaniljakastikkeen, - vaahdon tai -jäätelön kera.