Hyvää ja helppoa piirakkaa vaikka vieraille tarjottavaksi.
Piirakka tehty Pentikin 30 cm:n vuokaan, johon ainesmäärät ovat sopivat.
Pohja:
200 g voita
5-6 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä
Nypi voi ja vehnäjauhot kulhossa muruksi. Lisää suola ja viimeisenä kylmä vesi. Ota taikinasta reilu puolet ja kauli se piirakkavuokan pohjalle.
Täyte:
4 suurta, hapanta omenaa
1½ dl sokeria
2 tl kanelia (tai maun mukaan)
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Pilko omenat kuutioiksi, lisää muut aineet joukkoon ja sekoita. Kaada pohjataikinan päälle ja kaulitse loput taikina kanneksi täytteiden päälle.
Tee kansitaikinaan viillot ja laita päälle halutessasi muutama voinokare. Paista 200 astetta, sopivan väriseksi (n. 30 min).
Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.