Ehdottomasti paras hyytelökakku, mitä olen vähään aikaan syönyt. Valkosuklaa ja hillat toimivat yhdessä valtavan hyvin. Ohje on omani; periaatteella, mitä kaapista löytyy.
1 pkt gluteenittomia kolakeksejä
50-70 g sulatettua voita
Laita keksit kaksinkertaiseen pussiin ja nuiji/kauli murskaksi. Lisää keksimuru sulatettuun voihin ja painele irtopohjavuokan pohjalle. Laita kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
1½ prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
150 g maustamatonta tuorejuustoa (2%)
1½ dl turkkilaista jogurttia
150-200 g valkosuklaata sulatettuna
1 rkl tomusokeria
1 rkl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä + kiehuvaa vettä liivatteiden sulattamiseen
½ l hilloja/lakkoja
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja jogurtti. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Lisää seokseen sulatettu valkosuklaa ja sokerit. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä, sulata kuivaksi puristellut liivatelehdet mahdollisimman pienellä määrällä kiehuvaa vettä, niin että sulatettu liivateseos on tasaista ja juoksevaa.
Laita puolet täytteestä vuokaan lisää lakat täytteen päälle niin, että reunat jäävät ilman marjoja. Laita toinen puolikas täytteestä marjojen päälle vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään, mutta vähintään 4 tuntia.
Koristele valkosuklaalla ja lakoilla.
Tässä muutama vaihekuva:
Lakat on laitettu täytteen päälle, ei siis reunoja myöten.
Tämän näköinen on kakku leikattuna.
Ja koristelua vielä lähemmin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.