Kakku on koottu irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 18 cm.

Pohja:

Suklaakääretortun pohja tehty tällä ohjeella.

Täyte: (Täyte on epäonnistunut ja mietinkin, kannattaako sitä julkaista täällä. Mielestäni täyte on liian rakeinen ja juustoinen, joten suosittelen jotain muuta täytettä tekemään tähän kakkuun tai ainakin vähentämään juuston määrän puoleen ja kerman tilalla käyttämään Flora Vanillaa. Näin täytteestä tulee kuohkeampi, eikä ole niin tiivis ja raskas. Mainittakoon vielä, että makutuomarit olivat asiasta sitä mieltä, että kakku oli hyvä tälläkin täyteohjeella.)

2 dl     vispikermaa vaahdotettuna

200 g  maustamatonta tuorejuustoa (kuohkeampaan täytteeseen 100 g)

100 g  valkosuklaata sulatettuna (kuohkeampaan täytteeseen kannattaa laittaa varmastikin rouheena)

2      liivatelehteä (Flora Vanillan kanssa ehkä 3 ) + kiehuvaa vettä liivatteiden sulattamiseen

1½ rkl tomusokeria (tai maun mukaan

½ l    vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja valkosuklaa sekä sokeri. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata kiehuvaan veteen. Lisää vadelmat varovasti lusikalla nostellen täytteeseen.

Kostutukseen:

Laimennettua omenatäysmehua n. 1½ dl.

Koristeluun kinuskikastike:

1 dl   vispikermaa

1 dl   fariinisokeria

Kiehuta reiluhkolla lämmöllä aineksia kattilassa n. 10 min tai kunnes kinuski paksua. Anna hetki jäähtyä ja kaada täytekakun päälle. Tarvittaessa tasoittele kinuskia silikonisella taikinakaapimella.

Pursotukseen FloraVispiä 1 prk.

Koristeet pakastevadelmia ja vihreistä kuulista saksilla leikattuja lehtiä, jotka pyöritelty siro-hienosokerissa.

Tässä vielä vaihekuvia kakun täyttämisestä:

Ja seuraavana päivänä työstetty eteenpäin, kun kakku on saanut vetäytyä yön yli jääkaapissa.