Kakusta ei ole kuvaa tarjolle laitettuna, enkä alkanut kuvausta varten ottamaan irtopohjavuokan reunuksia pois. Lisäksi kuvaa on hieman kirkastettu, jotta oikeat värisävyt pääsisivät näkyville. Tämä pimeys tekee kuvauksen erityisen haasteelliseksi...

Mielestäni kakku on jouluisen makuinen, etenkin piparipohjan ansiosta.

Kakku tehty halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohjana:
n. 150 g   Gluteenittomia piparkakkuja
50 g         sulatettua voita
 
Murskaa keksit ja lisää sulatetu voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan.
 
Täyte:
2 prk   Flora Vanillaa

250 g  Mascarpone tuorejuustoa
½ prk  Rahkaa
200 g  After Eight-suklaata
100 g  Maraboun Premium tummaa minttusuklaata
5        Liivatetta
 
Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja rahka joukkoon. Paloittele After Eightit palasiksi ja sulata tumma suklaa esim. mikrossa. (Varo suklaan palamista, eli sulata esim. 10 sekuntia ja sekoittele ja taas 10 sekuntia ja uudestaan sekoitus.) Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä, sulata liotetut liivatteet mahdollisimman pieneen määrään kiehuvaa vettä.
Sekoita suklaat vaahdon joukkoon, lopuksi sulatetut liivatteet ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
 
Koristelu:
Tummasta suklaasta tehty kuviokalvon avulla taivutettuja kolmioita, Flora Vispillä pursotukset.