Pohjaksi jäädykkeeseen on tehty marenki.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja sitruunamehu joukkoon vähitellen, koko ajan vatkaten. Piirrä leivinpaperille vuokan kokoinen ympyrä, johon haluat jäädykkeen tehdä. Levitä vaahto ympyrään, mutta ota huomioon marengin kohoaminen, joten jätä n. 1 cm ympyrästä täyttämättä vaahdolla.
Paista 150 astetta n. 5 min, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista n. 1½ tuntia.
Jos haluat myös päälle marenkilevyn, tee ohje kaksinkertaisena.
Jäädyke:
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi, vatkaa myös kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja laita joukkoon murskatut daimit. Anna jäätyä pakasteessa ainakin 4 tuntia ennen tarjoilua.
Koristeluun:
Daim-paloja ja pätkistä rouhittuna
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.