perjantai, 29. tammikuu 2010
Näistä taisi tulla meidän perheessä jonkinlainen hittituote, olivat ällistyttävän hyviä ollakseen gluteenittomia.
8-10 kpl
2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl psylliumkuorijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/4 dl öljyä
4 dl gluteenittomia jauhoja (käytin sunnuntaita)
Keittämiseen:
1 l vettä
1 rkl suolaa (itse taisin laittaa vain 1 tl)
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 min.
Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot.
Leivo taikinasta "munkkirinkilöitä" ja kohota 20 min.
Keitä rinkeleitä n. 10-20 sekuntia kiehuvassa suolavedessä ja nosta rinkelit varovasti reikäkauhalla leivinpaperille.
Paista 250 astetta, noin 10-15 minuuttia.
Lisäyksenä vielä vaihekuva Bageleiden teosta. Huomaa, että tässä laitettu seesaminsiemenet ennen kiehuvassa vedessä käyttöä. Vinkkinä sanoisin, että siemenet kannattaa ripotella kiehautuksen jälkeen, ennen bageleiden uuniin laittoa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.