Sain kunnian tehdä kummipojalleni synttärikakun hänen täyttäessään 1 vuotta. Toiveena oli mansikkainen kakku. Möhköfantti näyttää kuvassa saaneen raapaisuja, mutta se johtuu siitä, että menin, tyhmä, kostutetulla pullasutilla ottamaan tomusokerit pois koristeesta. Älä siis tee näin enää siinä vaiheessa, kun olet siirtämässä kakkukuvaa kakun päälle, vaan tee puhdistus mielummin jo tekovaiheessa tai vain kuivalla pullasudilla.

Onneksi tekemäni virhe ei enää näkynyt kakussa tarjoiluhetkellä, vaan kuva oli ehtinyt kuivahtaa tai kostua tunnin jääkaapissa olon aikana.

Pohja:

1½ lasia eli  6  munaa  (minulla käytössä Iittalan Kartio-lasit)
1½ lasia sokeria  
1 lasi gluteenitonta jauhoseosta
½ lasia perunajauhoja
1½ tl   leivinjauhetta

Vuokan voiteluun juoksevaa margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja.

Paista 175 astetta n. 40-60 min. Laita noin puolen tunnin kohdalla kakkupohjan päälle leivinpaperi, jotta pinta ei palaisi. Älä aukaise aikaisemmin uunia, sillä muutoin kakku läsähtää.

Täyte:
2 prk  Flora vanillaa
1 prk  rahkaa
5   liivatelehteä
½ l   mansikkasurvosta
        tomusokeria maun mukaan (taisin lisätä n. 2 rkl)
 
Vatkaa vanilla mahdollisimman kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja mansikkasurvos, sekä halutessasi sokeri. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata sen jälkeen mahdollisimman pienellä määrällä kuumaa vettä (2 rkl tai jotain sinne päin).

Kostutukseen:
Laimennettua omenamehua n. 3 dl
 
Kokoa kakku vuokaan, jossa olet pohjan paistanut. Seuraavana päivänä tarvittaessa kostuta pohjaa vielä lisää, itse kostuttelin vielä n. 2 dl:lla pohjaa.

Koristelu:
2 prk  Flora Vispiä
Spritsaukset tummaa suklaata (ja vaatii vielä paljon harjoittelua...)
Möhköfantti tehty sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta, värjäykseen ja rajojen maalaamiseen käytetty pastavärejä.
 
Tässä vielä kuvaa möhköfantista heti teon jälkeen. Eli "raapimisjälkiä" ei tässä ole näkyvissä.
 
Kakku oli siis yön yli vetäytymässä jääkaapissa. Tässä kakku kumottu vuokasta ja odottaa koristelua.