Runebergin päivä pääsi tulemaan vähän yllättäen ja pitikin sen vuoksi tänään leipoa Runebergin torttuja. Mielestäni en ole saanut gluteenittomia onnistumaan aikaisemmin, mutta nyt maistuivat hyvälle...

Ohjeesta tulee 12 leivosta:

170 g pehmeää voita
2 dl    fariinisokeria
2        munaa
1½ dl tummaa riisijauhoa
½ dl   gluteenittomia korppujauhoja
1½ dl perunajauhoja
3/4 dl mantelilastuja
½ tl    ksantaania
1½ tl  leivinjauhetta
1 tl    vanilliinisokeria
 
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää joukkoon yksitellen munat, samalla voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot, ksantaani, mantelilastut ja leivinjauhe, sekä vanilliinisokeri keskenään ja lisää vaahtoon.
Laita paperiset muffinssivuokat muffinssipeltille ja täytä ne noin puoleen väliin taikinalla. Paista 170 astetta n. 20-25 min.
 
Koristeluun:
Vadelmahilloa (itse käytin viime syksynä valmistettua kotihilloa)
Tomusokerista ja pienestä määrästä vettä tehtyä paksua sokerikuorrutetta.