perjantai, 12. maaliskuu 2010
Tämä hyytelökakku on se, jonka olen ensimmäisenä oppinut tuntemaan. Maultaan aina vain niin hyvää... Ja helppo tehdä useita erilaisia variaatioita maun suhteen.
Pohja:
200 g (gluteenittomia) keksejä
50-75 g sulatettua voita
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa muruseos keskenään. Painele irtopohjavuokan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Täyte:
2 dl kermaa vaahdotettuna
4 dl piimää
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
tilkkanen kiehuvaa vettä liivatelehtien sulattamiseen
Vaahdota kerma, lisää joukkoon sokerit ja piimä. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata tilkalla (1-2 rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatteet vatkaimella vaahdon joukkoon.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli.
Päälle:
1½-2 prk mango-pilttiä
Spritsaukset tumaa suklaata, jotka vaativat vielä paljon harjoittelua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.