Tämä jäädyke on tehty sokerittomaksi, eli makeutettu makeutusjauheella. Ihan syötävän makuinen tuli, muttei tietenkään pärjää tomusokerilla makeutetulle jäädykkeelle. Makeutusjauheen "väkevä" maku siis hieman tuli läpi, mutta mielestäni kuitenkin hyvä vaihtoehto sokerittomaksi "leivonnaiseksi".

4 keltuaista
1½ dl makeutusjauhetta (maista ja lisää tarvittaessa enemmän)
4 dl  kermaa
½ l mansikkasurvosta

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi, vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon keltuaisvaahto, makeutusjauhe ja mansikkasurvos. Maista ja lisää tarvittaessa vielä makeutusjauhetta. Kaada mousse jäädykevuokaan. (Itse käytin tässä tavallista vuokakakun vuokaa.)

Ota hyvissä ajoin jäädyke lämpiämään ennen tarjoilua, jotta se irtoaa vuokasta. Koristele mansikkasurvoksella.