Tänä kesänä raparperi sai kaverikseen rahkan.

Piirakka on tehty Pentikin vuokaan, joka on halkaisijaltaan 30 cm.
 
Pohja:
4 dl gluteenitonta jauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voisulaa
1 dl piimää
½ kananmunaa
 
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri keskenään, lisää joukkoon voisula. Ota taikinamurusta 1/3 erilleen ja lisää 2/3 piimä ja kananmuna. Levitä taikina piirakkavuokaan.
 
Täyte:
½ l raparperin paloja
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1½ tl vaniljasokeria
 
Levitä raparperin palaset taikinan päälle. Sekoita muut täyteainekset keskenään ja levitä raparperipalojen päälle. Ripottele viimeisenä talteen ottamasi muruseos piirakan päälle.
 
Paista 175 astetta n. 30-40 min.