Tämä suklaapiirakan ohje on ollut se ensimmäinen, jolla olen jo lapsuudessa suklaapiirakat leiponut. Nyt tein tästä gluteenittoman version, eikä tämäkään pahaa ollut...

Pohja:
 
3 munaa
4 dl sokeria
225 g voita sulatettuna
2½ dl maitoa
6 dl gluteenittomia jauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuiva-aineseosta ja sulatettua voita sekä maitoa. Vältä turhaa vatkaamista, jotta vaahto säilyisi kuohkeana.
 
Paista 200 astetta, noin 20 min.
 
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
4 rkl sulatettua voita
2 tl tummaa kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
vahvaa kahvia
 
Sekoita ainekset keskenään niin, että kuorrutteesta tulee suhteellisen juoksevaa, eli leviää hyvin piirakkapohjan päälle. Varo rajua levittämistä, koska pohja on gluteenittomana melkoisen mureneva.
 
Ripottele päälle nomparelleja tai muita haluamiasi koristeita.