lauantai, 27. marraskuu 2010
Postaus tulee hieman myöhässä, mutta nyt sain siirrettyä kuvat kameralta koneelle.
Poikani maalasi isälleen kakunkoristeen ja valitsi kerman värit. Lisäksi hän halusi koristella kakun ranskanpastilleilla.
Täytteeksi hän halusi mansikkaisen täytteen.
Pohja:
2 munaa
½ dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja esim. karkeilla riisijauhoilla jauhotettuun vuokaan (halkaisija 18-22 cm).
Paista 175 astetta, n. 20-25 min.
Kostutus:
Laimennettua omenamehua
Täyte:
1 prk kermaa
½ prk mascarpone-tuorejuustoa
2 dl mansikkasurvosta
3-4 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
tilkka (olisiko ½ rkl) kiehuvaa vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkasurvos ja sokerit. Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.
Kokoa kakku paistovuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Sen jälkeen koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kuva maalattu marsipaanille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.