Halloween-teemalla koristeltu piirakka. Pieni leipuriapulainen halusi välttämättä kurpitsat piirakkaan mukaan, joten ne löysivät hänen ohjeistuksen mukaan paikkansa hämähäkin seiteistä.
 
 
Pohja:
2½ dl sokeria
2½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl soodaa
 
½ tl suolaa
1 1/4 dl vettä
100 g voita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
 
½ dl piimää
1 muna
 
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään. Mittaa suola, vesi, voi ja kaakao kattilaan ja kiehauta. Lisää kuiviin aineisiin. Lisää vielä piimä ja hieman jäähtyneeseen taikinaan muna.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija n. 25 cm.
 
Paisto 200 astetta, n. 15-20 min.
 
Kuorrute:
30 kpl Kick-karamelleja
½ dl kermaa
 
Mittaa karamellit ja kerma kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, koko ajan sekoittaen niin kauan, että karamellit sulaa. Jäähdytä kuorrutetta hetki ennen piirakan päälle laittoa, jotta mahdollisiin halkeamiin ja reunoille ei valuisi kaikki kuorrute.
 
Koristelu:
Sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta valmistetut haamut ja kurpitsat
Hämähäkin seitit valkosuklaata