Vuoden päivät olen haaveillut tekeväni polkakaramelleista kakun, ja teitenkin hyydytetyn kakun. Uudeksi vuodeksi sitten sain tätä tehtyä.
 
 
Ohje on 24 cm:n vuokaan, joka tulee ääriään myöten täyteen. Jos haluat hieman matalamman kakun, tee kakku 26 cm:n vuokaan tai pienennä hieman ohjetta.
 
Pohja:
150 g gluteenittomia kolakeksejä
50 g sulatettua voita
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kohmettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1½ prk Flora Vanillaa
200 g Polka-karamelleja (niitä kovia, ei Candyking-polkakaramelleja)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Fazerin sinistä suklaata
8 liivatelehteä
pari rkl kiehuvaa vettä
 
Vatkaa Flora vispi ja vanilla vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, murskatut polkakaramellit ja sulatettu suklaa. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä ja sulata ne juoksevaksi kiehuvalla vedellä.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.
Anna hyytyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään.

Koristelu:
Fazerin sinisestä tehdyt ristikot
Karamellikepit