Jotain pientä piti päästä leipomana ja kääretorttu valmistuu suhteellisen nopeasi. Lisäksi jääkaapissa oli jo kesällä ostettua nougatia, joten täytyi saada se käytettyä ennen vanhenemista.
 
 
4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon. Levitä peltille, leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta, n. 7-10 min.
 
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Levitä ½ prk (200 g) Pähkinäsuklaalevitettä jäähtyneen pohjan päälle.
 
Täyte:
1 prk kermaa
100 g maustamatonta tuorejustoa
n. 1 dl mansikkasurvosta
2 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
½ dl tomusokeria
½ rkl vaniljasokeria
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri, mansikkasurvos ja vaniljasokeri. Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan (ehkä n. 1 rkl) kiehuvaa vettä. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon vatkaimella vatkaten.
Levitä täyte pähkinäsuklaalevitteen päälle ja kääri rullalle.
 
Koristeluun:
vajaa 1 prk Flora vispiä vaahdotettuna
Nougat-levystä juustohöylällä vedettyjä lastuja, joista yritetty taiteilla ruusuja. Osa kääritty vain rullalle.