Soija- ja maitoallergiselle on haasteellista tehdä hyytelökakku. Käytännössä ilmeisesti ainoa vaihtoehto on kookosmaidon tai kookoskerman käyttö. Itse en ole päässyt sinuiksi kookoskerman kanssa, joten maidosta keitetty kiisseli on enemmän minun juttuni.
 
Ohjeessa olisi vielä hiottavaa, mutta tällaisten kakkujen tarve on harvoin, eikä näitä tule itselle tehtyä koskaan. Kuitenkin erikseen maisteltuna kakun kerrokset olivat ihan hyvän makuisia.
 
 
Kakku tehty halkaisijaltaan 18 cm:n vuokaan.
 
Pohja:
75 g gluteenittomia kolakeksejä
25 g sinistä keijua
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun keiju-margariinin kanssa sekaisin. Painele vuokan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte 1:
4 persikan puolikasta
1½ dl pakastevadelmia
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
¼ dl sitruunamehua
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta persikat ja vadelmat tehosekoittimella. Lisää joukkoon sokeri. Kiehauta sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Vatkaa käsivatkaimella sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana persikka-vadelmamurskaan. Kaada seos pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. Kun täytekerros on hieman jähmettynyt ala valmistaa toista täytettä.

Täyte 2:
2½ dl kookosmaitoa
2½ rkl perunajauhoja
4 tl vanilliinisokeria
1 rkl sokeria
¾ dl vettä
 
Kaada kookosmaito ja vesi kattilaan, lisää perunajauhot kylmään maito-vesiseokseen. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää sokerit valmiiseen kiisseliin. Jäähdytä ja kaada toisen täytekerroksen päälle. Anna olla yön yli jääkaapissa.
 
Koristelu:
 
Persikan puolikkaita
 
(Pandan hurmaava tumma suklaata - sisältää soijalesitiiniä, joten varmista voiko allerginen ihminen syödä tätä suklaata!)