Tänä vuonna tein raparperipiirakan jälleen hieman eri ohjeella. Pohja oli hyvä, joskin joidenkin mielestä turhan paksu suhteessa raparperien määrään. Eli jos haluat raparperisemman piirakan, lisää raparperipalojen määrää.
 
 
Pohja:
2 munaa
3 dl sokeria
1½ dl sulatettua /juoksevaa margariinia
4 dl maitoa
8 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
 
Sekoita munat ja sokeri vispilällä sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen margariinin ja maidon kanssa taikinaan. Levitä uunipeltille.
 
Lisää taikinan päälle itse keitetty raparperihillo, jonka ohje alla:
 
300 g raparpereja
2 dl sokeria
kattilan pohjalle tilkka vettä
 
Pilko raparperit palasiksi, lisää kattilaan tilkka vettä ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hillo.
 
Lisäksi hillon päälle vielä isompia palasia raakaa raparperia:
 
1 l raparpereja pilkottuna
1½ dl sokeria
 
Pilko raparperit ja sekoita sokerin kanssa.
 
Paista 175 astetta, n. 30-35 min.
 
 
 
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.