Lokakuisille synttäreille tein myös tämän jäädykekakun, joka poikani koristeli.
 

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g mantelijauhetta

Täyte:
4 dl kermaa
3 keltuaista
1 dl sokeria
2 kpl Daim-patukoita (iso koko, 56 g / patukka)
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita leivinjauhe-mantelijauheseos vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, mantelijauheella jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
 
Paista 175 astetta, n. 20-25 min.  Huom, kakku on kypsä, kun sen keskusta painuu reunoja alemmaksi.
 
Täyte valmistetaan vaahdottamalla kerma. Vatkaa lisäksi keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja munavaahto sekä pieniksi pilkotut daim-patukat.
 
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku muutamaksi tunniksi pakastimeen. Ota kakku pakastimesta n. 20 min ennen tarjoamista.