Jokunen aika sitten tuli nopea tarve tehdä liivatteetonta hyydytettyä kakkua ja aikaa ei ollut paljon kakun toteutuksen miettimiseen. Ensimmäisenä mieleen tuli tumma suklaa, joka toimii hyvin hyydyttäjänä.



Kakku tehty halkaisijaltaan 18 cm:n vuokaan. Halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan tekisin kakun kaksinkertaisena.

HUOM! Tarkista tuorejuustosta, ettei se sisällä liivatetta! (Esim. creme bonjourin maustamaton tuorejuusto sisältää liivatetta.)

Pohja:
n. 75 g gluteenittomia kolakeksejä tai digestivekeksejä
20 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
1 prk Flora vispiä
100 g tuorejuustoa (Philadelfia)
150 g tummaa suklaata
2-3 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)

Anna levätä ja hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele halutessasi.