200 g voita
1½ dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoa (sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kylmää vettä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja kylmä vesi. Painele puolet taikinasta voideltuun piirakkavuokaan ja jätä toinen puoli kanneksi piirakalle.
Täyte:
4 suurta hapanta omenaa
2 tl ( tai maun mukaan) kanelia
1½ dl sokeria
2 rkl gluteenitonta jauhoa
½ tl suolaa
Pilko omenat kuutioiksi ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja kauli toinen osa taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä. Kumoa kaulittu kansi piirakan päälle.
Paista 200 astetta, 30-40 min.
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.