Hyvä ja raikas vaihtoehto perinteiselle toscapiirakalle.

Tällä ohjeella tulee uunipeltillinen piirakkaa, suluissa määrät, jos teet piirakkavuokaan.
 
Pohja:
5  munaa (2)
3 1/4  dl sokeria (1½)
250 g voita (100)
6½ dl gluteenitonta jauhoseosta (2½ dl)
3 1/4 tl leivinjauhetta (1½)
1 dl kermaa (2 rkl)
 
2 isohkoa päärynää (1)
 
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
 
Kuori ja leikkaa päärynät viipaleiksi, lado peltille levitetyn taikinan päälle.
Paista 175 (-200) astetta, kunnes pinta on ruskea ja piirakka melkein kypsä.
 
Toscatäyte:
250 g voita (75 g)
3 dl sokeria (1 dl)
1 dl kermaa (2 rkl)
5 rkl gluteenitonta jauhoseosta  (1½ rkl)
200 g mantelilastuja (80g)
 
Mittaa voi, sokeri, kerma ja jauhot kattilaan. Kiehauta aineksia niin, että sokeri sulaa. Lisää joukkoon mantelilastut. Levitä kiehautettu kuorrutus lähes kypsäksi paistetun piirakan päälle ja jatka vielä paistamista n. 10 min.
 
 
Tässä vielä muutama vaihekuva.