torstai, 22. joulukuu 2011
Pienen pojan ristiäiskakuksi meni toiveesta hyvin yksinkertaisin koristeluin varustettu kakku.
Pohja:
6 munaa
1½ lasia sokeria (kartion juomalasi)
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet varovasti sekotellen joukkoon.
Paista 150 astetta, n. 60-70 min.
Kostutukseen:
n. 3 dl jaffa-limsaa
Täytä kakku edellisenä päivänä paistovuokaan ja kostuta n. 2 dl:lla. Kostuta seuraavana päivänä tarvittaessa lisää päällimmäistä ja pohjimmaista kerrosta sekä reunoja.
Täyte: (Kahteen väliin)
2 prk kermaa
100-150 g tuorejuustoa (maistele ja lisää tarvittaessa)
150 g valkosuklaata
tomusokeria maun mukaan
½-1 l hilloja eli lakkoja
Vatkaa kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Mausta sokerilla maun mukaan. Levitä täyte kerroksen väliin ja laita päälle lakat.
Päälle:
1½ prk Flora Vispiä
ananaskirsikoita
valkosuklaata
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.