Monessa blogissa on ollut kesän suurta herkkua, britatorttua. Tässä yksi hyvä ohje.
170 g voita
1½ dl sokeria
3 keltuaista
2 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
3 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten vaahdon sekaan. Lisää viimeisenä joukkoon maito ja jauho-leivinjauheseos vuorotellen.
Marenki:
4 valkuaista
n. 3½ dl sokeria
1½ tl vanilliinisokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokerit joukkoon vähitellen ja vatkaa koko ajan.
Levitä ensin taikina pellille, lisää marenkivaahto taikinan päälle ja paista 175 astetta n. 20 min.
Täyte:
Mansikoita ja 2 dl kermaa vaahdotettuna ja maustettuna n. 1 rkl tomusokerilla ja 1 tl vanilliinisokerilla. Mansikat voi korvata myös vadelmilla tai kiivillä ja tuoreella ananaksella.
Leikikaa peltillä oleva marenkipohja kahteen osaan, joko suorakaiteenmuotoiseksi tai kolmion muotoon. Laita toiselle puolelle marjat/hedelmät ja kermavaahto ja laita toinen puolikas täytteiden päälle. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
Tässä muutama vaihekuva:
Ja kuvia vielä eri täytteillä tehdyistä britatortuista:
Vadelmabrita, jossa koristeluna mustaherukoita ja vadelmia. 4-vuotias poika halusi laittaa myös keräämänsä mustaherukan lehdet koristeeksi =)
Kiivi-ananas brita, jossa pursotukset kermalla, lehtityllalla tehtynä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.