Tämän ohjeen löysin koristenurkan sivuilta, kylläkin ei -gluteenittomana. Muutin ohjeen gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.
Tästä ohjeesta tulee n. 10 pientä leivosta.
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/3 dl sokeria
1/4 tl suolaa
½ tl soodaa
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½ rkl etikkaa
½ tl vaniljasokeria
1/3 dl öljyä
1 1/3 dl kiehutettua vettä
Sekoita ensin jauhot, sokeri, suola, sooda ja kaakaojauhe. Lisää sitten etikka, vaniljasokeri, öljy ja kiehutettu vesi. Sekoita puuhaarukalla. Jaa taikina pieniin leivosvuokiin ja paista 175 asteessa n. 15-20 min.
Kuorrutus:
(noin määrinä, ei tullut mitatuksi aineita kun tein kuorrutteen)
15 g sulatettua, maidotonta margariinia
erittäin vahvaa kahvia
n. 75 g tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu, maidoton margariini ja vahvaa kahvia niin, että kuorrute on sopivan juoksevaa. Koristeena sokerimassasta tehdyt pienet kukkaset.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.