Juustokakkuja on näkynyt monessa blogissa ja syyskuun yhteishyvässä oli maukkaan oloinen ohje uunissa paistetulle juustokakulle. Hieman ohjetta muokaten on tämä kakku tehty.

Pohja:

150 g    voita
0,5 dl    sokeria
1           kananmuna
3 dl       gluteenittomia jauhoja (sunnuntai)
1 ½ rkl   vettä
 
Täyte:
 
500 g   maitorahkaa
250 g   mascarpone-tuorejuustoa
3          kananmunaa
2 dl      sokeria
1 rkl     vaniljasokeria
2 rkl     sitruunamehua
2 rkl     perunajauhoja
250 g   mustikoita
5-10 tl  vadelmahilloa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vaahdon joukkoon ja vatkaa hyvin. Lisää viimeisenä vesi ja jauhot nopeasti sekoittaen. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täyteainekset keskenään. Jos et halua koko juustoseoksen värjäytyvän mustikalla, jätä mustikat laittamatta täyteaineiden sekaan. Tuolloin on hyvä laittaa noin puolet täyteaineista vuokaan ja mustikat väliin. Minä lisäsin tässä vaiheessa myös vadelmahillon pieninä nokareina täytteen päälle. Kun marjat on laitettu, lisää toinen puolikas täytteestä marjojen päälle. Nostelin vielä lusikalla varoen täytettä hieman sekaisin, jotta marjat olisi kuitenkin tasaisesti täyttessä.

Paista 175 astetta, uunin alatasolla noin tunnin ajan.

Tarjoile tuoreiden mustikoiden ja vaniljavaahdon kera. Kakku on erittäin hyvää pelkästäänkin.