Eskari on loppunut ja veimme kiitokseksi hyvästä vuodesta kinuski-puolukkakakun.



Kakku tehty 24 cm:n vuokaan.

Pohja:
200 g digestivekeksejä (tai gluteenittomia keksejä)
75 g voita
(tai 1 pötkö kauranen-keksejä, jolloin ei voita)

Murenna keksit tehosekoittajalla ja lisää sulatettu voi. Painele irtopohjavuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
2 dl kermaa (myös iskukuumennettu kerma käy)
2 dl fariinisokeria
1½ prk Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3½ - 4 dl puolukoita
6 liivatetta
vajaa ½ dl kiehuvaa vettä

Keitä kermaa ja fariinisokeria edellisenä päivänä muutama minuutti kattilassa. Anna jäähtyä ilman kantta ja laita sen jälkeen jääkaappiin yön yli.

Vatkaa kinuski vaahdoksi, vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita käsivatkaimella tuorjeuusto pehmeäksi. Yhdistä vaahdot + tuorejuusto yhteen.
Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata kiehuvaan veteen. Vatkaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Lisää viimeisenä puolukat.
Kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Koristele haluamallasi tavalla. Tässä koristelu tehty hyvin yksinkertaisesti, ajan puutteen vuoksi =)



Seuraavana hankintalistalle menee reunakalvot... Näitä kuvia kun katsoo, huomaa niin ruman, epäsiistin reunan, joka häiritsee ainakin itseäni.