maanantai, 14. joulukuu 2009
Pohja:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
2½ rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti joukkoon.
Paista 225 astetta, n. 5-7 minuuttia.
Kumoa valmis kääretortun pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
2 dl kermaa
200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
50 g taloussuklaata rouhittuna
½ dl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon muut aineet. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle ja rullaa kääretortuksi.
Kuorrutus:
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
50 g taloussuklaata
½ rkl pikakahvijauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää muut aineet joukkoon. Levitä kääretortun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä käytetty koristeluun tummasta suklaasta tehtyjä lehtisiä.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.