Olen jo jonkin aikaa haaveillut tekeväni tätä kakkua ja pikkujouluihinhan sitä täytyi väsätä, kun oli enemmän porukkaa paikalla. Syömässä oli kymmenen aikuista ja hyvä, jos kolmannes kakusta meni. Eli hyvin riittoisaa tavaraa on. En tiedä, oliko pikkujoulujen makeakiintiö jo lähes täysi kun tätä kakkua maisteltiin, vai lieveneekö kakun maku päivien myötä. Ensi maistelulla max. 1 cm:n palanen maistui, mutta seuraavina päivinä pystyi jo isomman palan tuhoamaan.
 
Rakenteeltaan tämä kakku oli mielestäni riittävän ilmava.
 
 
Kakku tehty 26 cm:n vuokaan.
 
Pohja:
100g gluteenittomia digestivekeksejä
100 g gluteenittomia suklaakeksejä
50 g voita
 
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte:
2 prk Flora Vanillaa
1 prk Flora Vispiä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
 
Vatkaa vanilla ja vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto. Jaa täyte kolmeen yhtä suureen osaan.
 
150 g valkosuklaata
150 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata
6 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä (noin rkl)
 
Sulata suklaat mikrossa pienellä teholla, välillä sekoittaen. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä.
Sekoita sulanut tumma suklaa 1/3 täytteeseen ja sulata kiehuvalla vedellä kaksi liivatelehteä. Vatkaa sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana täytteeseen. Maistele ja lisää halutessasi hieman tomusokeria. Tee seuraavana maitosuklaan kanssa samalla tavalla kuin tumman suklaan kanssa ja viimeisenä valkosuklaa kerros.
 
Koristelu:
Flora Vispiä, johon sekoitettu muutama pala sulatettua maitosuklaata.
Tummasta suklaasta valmistettuja suklaakaaria.