Lapseni toiveesta viikonloppuna söimme sitruuna-lakritsihyytelökakkua.

Huomioithan kakkua tehdessä, että jos haluat varmistua lakritsivaahdon vatkautumisesta, on hyvä tehdä lakritsi-kerma-seos edellisenä päivänä jääkaappiin jähmettymään.

Pohja:
75 g gluteenittomia digestivekeksejä
75 g gluteenittomia kolakeksejä
40 g voita
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Sitruunatäyte:
1 prk Flora Vispiä
200 g tuorejuustoa
1 sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
4 liivatelehteä
2 mandariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunan raastettu kuori, sokerit. Purista mandariinit sitruspuristimella mehuksi ja ota hedelmäliha joukkoon. Sekoita mandariinin mehu myös mousseen. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunan mehu kattilassa ja sulata liotetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita mousseen ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.
Kaada sitruunamousse pohjan päälle, laita hyytymään jääkaappiin toisen täytteen valmistamisen ajaksi. Tällä kertaa tein sitruunamoussen "sydämeksi" lakritsimoussen ympärille. Apuna oli pienempi irtopohjavuokan reunus.
 
 
Lakritsitäyte:
200 g Kick-karamelleja
1 prk kermaa
4 liivatelehteä
1 prk Flora vispiä
kiehuvaa vettä
 
Laita kick-karamellit ja kerma kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä seosta niin kauan, että karamellit ovat sulaneet kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä rauhassa, mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, n. 5 min. ajaksi. Vatkaa flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa myös kick-kermaseos vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja sulata lionneet liivatelehdet mahdollisimman pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana vaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten.
 
Koristeluun:
½-1 prk Flora Vispiä
Kick-karkeista muotoiltuja lakritsilehtiä
 
Lämmitä muutama sekunti Kick-karkkeja mirkossa ja kauli levyksi. Painele lehtimuotilla koristeet.