maanantai, 12. heinäkuu 2010
Kinuskikissan sivuilta löytyi hyvä raparperi-mansikkatäyte, jota täytyi kokeilla, yleisön pyynnöstä. Ohjeeseen olen tehnyt hieman muutoksia.
Pohjana epäonnistunut
neljän munan
gluteeniton kakkupohja. Siksi epäonnistunut, että tein neljän munan kakkupohjan liian suureen vuokaan ja pohja jäi matalaksi. Sen vuoksi kakussa on vain yksi täyteväli.
Kostutukseen:
Laimennettua omenamehua
Täyte:
300 g raparperia
1½ dl sokeria
1½ rkl perunajauhoja
Vajaa 1 rkl kylmää vettä
Pese ja pilko raparperit kattilaan, laita joukkoon sokeri ja tilkka vettä. Anna kiehahtaa sen aikaa, että raparperit pehmenevät. Liota perunajauhot kylmään veteen ja lisää raparperi-sokeriseokseen. Keitä 2-3 min. koko ajan hämmentäen. Anna jäähtyä.
½-1 l tuoreita mansikoita pilkottuna
1 prk kermaa
100 g valkosuklaata sulatettuna
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sulatettu sulkaa joukkoon.
Levitä raparperikiisseli pohjalle. Lisää pilkotut mansikat päälle ja viimeisenä valkosuklaa-kerma.
Pursotukset ja Koristelu:
2 prk Flora Vispiä
Tummaa suklaata spritsaukseen
Tuoreita mansikoita
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.