Pohjana gluteeniton kakkupohja:

4     munaa

1 lasi (= 2dl)  sokeria

1/3 lasia  perunajauhoja

hieman reilu 2/3 lasia glut. jauhoseosta

1 tl  leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kun vaahto on riittävän kuohkeaa, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina pyöreään kakkuvuokaan, joka on voideltu esim. juoksevalla margariinilla ja gluteenittomilla korppujauhoilla.

Paista 150 astetta n. 30 min.

En muistanut ottaa kuvaa valmiista kakkupohjasta, tässä kakkupohja on leikattu kolmeen osaan. Kuvassa myös näkyvillä veitsi, jolla leikkaan aina kakkupohjat. Minulla ei siis ole käytössä mitään sahoja tms.

Täyte (Molemmissa väleissä sama täyte):

1 prk   Flora vanillaa

reilu 50 g  tuorejuustoa

½ levyä, eli n. 60 g    sulatettua valkosuklaata

½  prk   rahkaa

1   liivatelehti

      vain tilkka kiehuvaa vettä liivatelehden sulatukseen

(tuoreita) vadelmia maun mukaan

Vatkaa Floravanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto + rahka, sekä sulatettu valkosuklaa. Liota liivatelehteä n. 5 min kylmässä vedessä, puristele enimmät vedet pois ja sulata kiehuvalla vedellä. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan.

Kostutukseen käytin Fantan metsämarja-limonadia. Sinänsä hyvää, mutta värjäsi pohjan punertavaksi, mihin en ollut tyytyväinen. Koko kakkuun käytin n. 1½ mukillista limonadia ( käytössä Teeman mukit, olisiko mukillinen 2½-3 dl.)

Kuten kuvasta näkyy, kokosin kakun väärin päin vuokaan, jossa olin kakun paistanut. Näin kakku pysyy hyvin kasassa ja saa varmasti tasaisen päällimmäisen pinnan.

Anna kakun vetäytyä täyttämisen jälkeen yön yli jääkaapissa.

Koristelu:

Pursotukset tehty Flora Vispillä seuraavana päivänä.

Tuoreita vadelmia ja mustaherukoita

Valkosuklaalla tehdyt mustaherukan lehdet ( Lehdet tehty niin, että mustaherukan lehdet pesty hyvin Fairylla, kuivatuksen jälkeen levitetty reilu kerros valkosuklaata lehden alapinnalle ja laitettu jäätymään pakastimeen. Jäätymisen jälkeen poistettu mustaherukan lehti varovaisesti, mutta nopeasti pois.

Lopuksi vielä kuva ensimmäisestä korinpohjapursotuksesta. Vaatii vielä paljon harjoittelua, mutta harjoitushan vasta tekee mestarin....