lauantai, 18. kesäkuu 2011
Tänä vuonna tein raparperipiirakan jälleen hieman eri ohjeella. Pohja oli hyvä, joskin joidenkin mielestä turhan paksu suhteessa raparperien määrään. Eli jos haluat raparperisemman piirakan, lisää raparperipalojen määrää.
Pohja:
2 munaa
3 dl sokeria
1½ dl sulatettua /juoksevaa margariinia
4 dl maitoa
8 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
Sekoita munat ja sokeri vispilällä sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen margariinin ja maidon kanssa taikinaan. Levitä uunipeltille.
Lisää taikinan päälle itse keitetty raparperihillo, jonka ohje alla:
300 g raparpereja
2 dl sokeria
kattilan pohjalle tilkka vettä
Pilko raparperit palasiksi, lisää kattilaan tilkka vettä ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hillo.
Lisäksi hillon päälle vielä isompia palasia raakaa raparperia:
1 l raparpereja pilkottuna
1½ dl sokeria
Pilko raparperit ja sekoita sokerin kanssa.
Paista 175 astetta, n. 30-35 min.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.