Miesväki toivoi jouluksi jotain raikkaampaa versiota hyytelökakusta ja vadelma on makuna ehdoton suosikki. Mielestäni tämä kakku on arkinen, mutta joulun mässilyn keskellä sopivan raikas.
 
 
Kakku tehty halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan.
 
Pohja:
 75 g gluteenittomia kolakeksejä
25 g sulatettua voita
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin täytteen valmistaimisen ajaksi.
 
Täyte:
2 dl kermaa
3/4 prk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
3 dl vadelmia
tilkka kiehuvaa vettä
3½ liivatelehteä (liivatelehdet olivat haljenneet, siksi tämä määrä)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kermaviili ja sokerit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä (n. 5 min) ja sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatelehdet vaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon vadelmat varovasti käännellen (,jos haluat että vadelmat ovat edes osittain kokonaisina kakussa). Laita täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa  seuraavaan päivään.
 
Koristele haluamallasi tavalla.