sunnuntai, 18. joulukuu 2011
Lokakuisille synttäreille tein myös tämän jäädykekakun, joka poikani koristeli.
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g mantelijauhetta
Täyte:
4 dl kermaa
3 keltuaista
1 dl sokeria
2 kpl Daim-patukoita (iso koko, 56 g / patukka)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita leivinjauhe-mantelijauheseos vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, mantelijauheella jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista 175 astetta, n. 20-25 min. Huom, kakku on kypsä, kun sen keskusta painuu reunoja alemmaksi.
Täyte valmistetaan vaahdottamalla kerma. Vatkaa lisäksi keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja munavaahto sekä pieniksi pilkotut daim-patukat.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku muutamaksi tunniksi pakastimeen. Ota kakku pakastimesta n. 20 min ennen tarjoamista.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.