Tämä piirakka yllätti positiivisesti maullaan, vaikka raaka-aineiden käyttö onkin ollut rajallista. Ainoa huono puoli on pohjan mureneminen, mutta ilmeisesti ilman kananmunaa pohja on aina murenevainen.
Pohja: (piirakka tehty halkaisijaltaan 30 cm:n vuokaan)
100 g sinistä keijua
3/4 dl sokeria
3 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Vatkaa keiju ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja vesi. Painele piirakkavuokan pohjalle.
vajaa ½ l vadelmia
½ l punaherukoita
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl sokeria
Sekoita perunajauhot ja sokeri marjoihin, levittele pohjan päälle.
Paista 225 astetta, n. 20-25 min. Suojaa piirakka tarvittaessa alumiinifoliolla, jos reunat alkavat liikaa tummua
Sokerihuurteen ohjeen olen ottanut
kinuskikissan sivuilta. Turhan makea tuli piirakasta, kun tein kinuskikissan ohjeen mukaan huurteen, joten laitan tähän vain puolikkaan ohjeen huurteesta, joka olisi varmasti oikeampi määrä tälle piirakalle.
50 g sinistä keijumargariinia
½ dl sokeria
Mittaa ainekset kattilaan, kiehauta sen verran, että seos karamellisoituu, eli muuttuu paksuhkoksi kuplivaksi seokseksi. Anna jäähtyä sen verran, että sokeri alkaa kiteytyä. Levittele piirakan päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.