Pirkka-lehdessä oli taannoin herkullisen kuuloinen piirakan ohje. Siinä oli yhdistetty mustikka ja marenki.
Piirakasta tuli hyvä, ainoastaan pohjaa olisi pitänyt paistaa enemmän ennen mustikoiden ja marengin lisäämistä. Tähän ohjeeseen olen ottanut paistoajan lisäyksen huomioon.
 
 
Piirakka on tehty pyöreään, n. 30 cm:n vuokaan.
 
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen munat, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
Paista 200 astetta, 20 min.
 
Täyte:
250 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria (itse laitoin vähemmän)
 
Marenki:
3 munan valkuaista
3/4 dl sokeria
 
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kolmessa osassa vatkaamisen aikana sokeri joukkoon. Pursota valmis vaahto mustikkatäytteen päälle.
Jatka paistamista n. 10 min.