torstai, 29. syyskuu 2011
Pirkka-lehdessä oli taannoin herkullisen kuuloinen piirakan ohje. Siinä oli yhdistetty mustikka ja marenki.
Piirakasta tuli hyvä, ainoastaan pohjaa olisi pitänyt paistaa enemmän ennen mustikoiden ja marengin lisäämistä. Tähän ohjeeseen olen ottanut paistoajan lisäyksen huomioon.
Piirakka on tehty pyöreään, n. 30 cm:n vuokaan.
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen munat, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
Paista 200 astetta, 20 min.
Täyte:
250 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria (itse laitoin vähemmän)
Marenki:
3 munan valkuaista
3/4 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kolmessa osassa vatkaamisen aikana sokeri joukkoon. Pursota valmis vaahto mustikkatäytteen päälle.
Jatka paistamista n. 10 min.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.