lauantai, 20. marraskuu 2010
Tämä on mielestäni hyvä ohje kaurakekseille. Kokeilin toistakin ohjetta, johon tuli siirappia ja reiluhkosti sokeria. Siitä taikinasta tuli mielestäni enemmän karamelliset kaurakeksit. Nämä taas ovat enemmän rapeita, jonkin verran kaurallekin maistuvia "pikkuleipiä".
2 munaa
3 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
6 dl kaurahiutaleita
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se kaurahiutaleiden, leivinjauheen ja gluteenittoman jauhon sekaan. Yhdistä muna-sokerivaahto ja kuiva-aine-voiseos puuhaarukalla.
Nostele peltille lusikalla nokareita (yhdelle peltille mahtuu yhdeksän keksiä).
Paista 200 astetta, sen aikaa, että kaurakeksien reunat saavat hieman väriä.
Koristele haluamallasi tavalla.
Jos haluat erityisen hyviä näistä, lisää esim. 100 g Fazerin sinistä suklaata taikinan joukkoon.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.