Hyydytettyjä kakkuja on tulossa blogiin useampia. Tämä kakku meni myyjäisten kahvioon, joten itse en sitä valmiina maistellut. Pähkinäsuklainen täyte oli kyllä hyvää ja tietenkin makeaa. Vadelmat vähän neutralisoivat makeaa täytettä.

Pohja:
150 g glut. cookie-keksejä
30 g voita
 
Murskaa keksit, sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimuru irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan 24 cm. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.

 

Täyte:
2 prk Flora Vispiä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g pähkinäsuklaalevitettä (rainbow)
5 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispit vaahdoksi, lisää maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Sulata liotetut liivatteet kiehuvalla vedellä kahvikupissa ja vatkaa sähkövatkaimella täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.
 
Koristeluun:
½ litraa jäisiä vadelmia
Hyytelösokerikiille (ohje hyytelösokeripaketin kyljestä: 1½ dl vettä ja 3/4 dl hyytelösokeria)
 
Levittele jäiset marjat hyytyneen kakun päälle. Kiehauta vesi ja vispaa sokeri joukkoon. Kiehauta uudestaan ja anna jäähtyä 2-4 minuuttia, välillä sekoittaen. Levitä hieman jäähtynyt kiille ruokalusikalla tai pullasudilla jäisten vadelmien päälle., alkuun hieman varovaisemmin.