Jo useasta blogista löytyy raparperipiirakan ohje, jokaisessa hieman erilainen. Tässä kuohkea, gluteeniton vaihtoehto.
Tein piirakan Pentikin vuokaan, joka halkaisijaltaan 30 cm. Vuoka on matala, joten osa piirakasta valui uunin pohjalle. Tässä käyttämäni ainemäärät.
1 kkp piimää
1 kkp sokeria
1 muna
50-75 g margariinia sulatettuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
n. 4 dl gluteenitonta jauhoseosta.
Riko hieman puulastalla kananmunan rakennetta, lisää joukkoon sokeri ja piimä. Sen jälkeen jauhoseos ja margariini.
Pinnalle:
Raparpereja maun mukaan
muruseos:
vajaa 50 g voita, ½ dl sokeria ja n. 1/3 dl gluteenitonta jauhoseosta.
Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että seoksesta tulee murumainen.
Paisto 180 astetta, n. 30 min.
Tässä piirakka odottaa uuniinmenoa.
Tarjoile vaniljavaahdon, - kastikkeen tai - jäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.