Jotain hyvää täytyy juhannuksena saada ja pitkään on jo ollut mielessä tällaisen kakun teko. Nyt tuli hyvä tekosyy kokeilla turkinpippurin ja valkosuklaan yhdistelmää. Vielä ei kakku ole aivan sellainen, jollaisen siitä haluaisin, mutta seuraavalla kerralla hieman erilaisella ohjeella täytyy toteuttaa kakku. Tämäkin tuntui maistuvan...

Tämä kakku on tehty seuraavalla ohjeella:

n. 200 g   gluteenittomia (makeita) keksejä

75-100 g  sulatettua voita

Murskaa keksit, sekoita sula voi joukkoon. Painele irtopohjavuoalle muruseos ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhteinen pohjatäyte:

2 prk   Flora Vanillaa vaahdotettuna

200 g  maustamatonta tuorejuustoa

250 g  mascarpone-tuorejuustoa

Sekoita vaahdotettu vaniljavaahto ja tuorejuustot keskenään, jaa vaahto kahteen osaan.

Täyte 1:

Lisää tuorejuustovaahdon joukkoon

½ pss turkinpippuri cruschia

4   liivatelehteä, jotka ensin liotettu kylmässä vedessä ja sulatettu minimimäärällä kuumaa vettä

Täyte 2:

Lisää toiseen tuorejuustovaahtoon

n. 100 g   valkosuklaata sulatettuna

4   liivatelehteä, jotka liotettu ja sulatettu kiehuvalla vedellä

 

Anna ensimmäisen täytteen jälkeen vaahdon hyytyä n. 15 min. jääkaapissa, jotta täytteet tulisi kerroksittain kakkuun.

Tässä kuvassa näkyy hieman kerrostuneisuutta.

Koristelu:

Lakritsikarkeista tehdyillä ruusuilla

Omar-karkeista tehdyillä muraatin lehdillä