Jotain hyvää täytyy juhannuksena saada ja pitkään on jo ollut mielessä tällaisen kakun teko. Nyt tuli hyvä tekosyy kokeilla turkinpippurin ja valkosuklaan yhdistelmää. Vielä ei kakku ole aivan sellainen, jollaisen siitä haluaisin, mutta seuraavalla kerralla hieman erilaisella ohjeella täytyy toteuttaa kakku. Tämäkin tuntui maistuvan...
Tämä kakku on tehty seuraavalla ohjeella:
n. 200 g gluteenittomia (makeita) keksejä
75-100 g sulatettua voita
Murskaa keksit, sekoita sula voi joukkoon. Painele irtopohjavuoalle muruseos ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Yhteinen pohjatäyte:
2 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
Sekoita vaahdotettu vaniljavaahto ja tuorejuustot keskenään, jaa vaahto kahteen osaan.
Täyte 1:
Lisää tuorejuustovaahdon joukkoon
½ pss turkinpippuri cruschia
4 liivatelehteä, jotka ensin liotettu kylmässä vedessä ja sulatettu minimimäärällä kuumaa vettä
Täyte 2:
Lisää toiseen tuorejuustovaahtoon
n. 100 g valkosuklaata sulatettuna
4 liivatelehteä, jotka liotettu ja sulatettu kiehuvalla vedellä
Anna ensimmäisen täytteen jälkeen vaahdon hyytyä n. 15 min. jääkaapissa, jotta täytteet tulisi kerroksittain kakkuun.
Tässä kuvassa näkyy hieman kerrostuneisuutta.
Koristelu:
Lakritsikarkeista tehdyillä ruusuilla
Omar-karkeista tehdyillä muraatin lehdillä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.