Tämä ohje olisi pitänyt laittaa jo ennen laskiaistiistaita, mutta kiireiden vuoksi se tulee vasta nyt.

Taikinan ohje:

5 dl  maitoa
50 g hiivaa
3 tl   psylliumkuorijauhetta
1      muna
2 dl  sokeria 
1½ tl suolaa (itse laitoin n. 1 tl)
(1 rkl  kardemummaa)
200 g margariinia tai voita
11 dl  gluteenitonta jauhoseosta
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe. Anna turvota n. 10 min.
Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, sulatettu margariini ja n. 6 dl jauhoista. Vatkaa yleiskoneella taikinaa muutama minuutti sitkon saamiseksi.
Lisää vielä loput jauhoista ja jatka vatkaamista muutama minuutti.
Pyörittele taikinasta n. 30 pikkupullaa käsien välissä ja anna kohota puolisen tuntia.
Voitele kananmunalla ja laita voisilmä ja/tai sokeria päälle.
 
Paista 200-225 astetta n. 8-10 min.
 
Väliin vispikermaa sokerilla maustettuna ja mansikkahilloa tai mantelimassaa.
 
Samaisesta taikinasta tuli tehtyä myös voisilmäpullia.