Vaikkakaan en laske vohveleita leivonnaisiksi ja sen vuoksi nämä eivät ansaitsisi paikkaa blogiini, mutta gluteenittomien vohveleiden ohje on ehkä sellainen, jota haeskellaan.
6½-7 dl maitoa
2 munaa
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
30 g voisulaa
½ dl maissijauhoja
½ dl tummaa glut. jauhoseosta
2 dl glut. jauhoseosta
½ dl vaaleaa jyttejauhoa
Sekoita maito, munat, suola, sokeri ja sulatettu voi keskenään, lisää joukkoon jauhot. Anna turvota n. 15 min ennen vohveleiden paistamista. Huomioi, että taikina on ns. normaaliin taikinaan nähden paljon paksumpaa. Jos taikina on kuitenkin liian paksua paistettavaksi, lisää jonkin verran nestettä.
Tarjoile marjojen ja hillon sekä kermavaahdon kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.