Pitkään olen jo haaveillut tekeväni tosi suklaisen kakun. Kinuskikissalta löysin mielestäni mehevän pohjan ohjeen. Ensimmäinen kakku epäonnistui täysin, mutta kolmesta seuraavasta tulikin jo siedettäviä käsitellä ja ulkonäöllisestikin ihan menetteleviä kakkuja.

Ongelmiksi pohjan kanssa muodostui kakun mataluus (kaksi väliä on vaikea saada) ja kakun murenevaisuus, jota onkin pohdittu kinuskikissan sivuilla (,kun asiaan paremmin perehtyi epäonnistuneen version jälkeen).

Pohja: (24 cm:n vuokaan)
 
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kermaa/maitoa (kädenlämpöisenä)
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon/kerman kanssa vaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Levitä taikina enemmän reunoille ja jätä keskelle painauma. (Kakku kohoaa yleensä keskeltä reilummin.)
 
Paista 175 astetta, n. 50-60 min.
 
Kostutus:
Laimennettua appelsiinimehua n. 1 dl (,jos teet kakun vetäytymään vuorokaudeksi jääkaappiin). Muussa tapauksessa kakku vaatii hieman enemmän kostutusta.
 
Täyte:
1 prk kermaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa
3 liivatelehteä
kiehuvaa vettä
2 prk mangososetta (á 125 g)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sokerit ja mangosose. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata tilkkaan kiehuvaa vettä.
 
Leikkaa kakkuun yksi täyteväli, siirtele kakkulevyjä varoen, murenevat helposti. Kostuta ja täytä paistovuokaan. Anna vetäytyä seuraavaan päivään.
 
Kuorrutus suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
1 1/4 -1½ dl kermaa
 
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Lämmitä kerma kattilassa reilusti kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään. Anna jäähtyä jonkin aikaa kattilassa ja levitä kakun päälle.
 
Koristeluun:
Valkosuklaata sulatettuna
Ananaskirsikoita
 
 
Käytin näihin kolmeen kakkuun Fazerin taloussuklaata ja Pandan tummaa suklaata, sekä yhden kakun tein näiden suklaiden sekoituksella. Hämmästyin, kuinka eri tavoin suklaat käyttäytyi. Paras lopputulos tuli mielestäni, kun käytti suklaiden sekoitusta. Alla vielä kuvat eri suklaaversioista:
 
1. Pandan tummalla suklaalla tehty kakku (ganache jähmettyy nopeasti)
2. Fazerin taloussuklaalla tehty kakku (ganache löysähköä)
3. Sekoituksella tehty kakku (lopputulos silein ja helpoin työstää)