Ajattelin laittaa blogiini myös tavallisten lusikkaleipien ohjeen, sillä mielestäni tällä ohjeella tulee maailman parhaat lusikkaleivät....

n. 40 kpl

200 g   voita
1½ dl   sokeria
4 dl      vehnäjauhoja
1 tl       leivinjauhetta
2 tl       vanilliinisokeria
 
Anna voin kiehua miedolla (siksi alleviivattuna, koska myönnän polttaneeni voin mustaksi touhutessani kaikkea muuta ja antaessani voin kiehua omassa rauhassa) lämmöllä kattilassa 4-5 min. välillä sekoittaen. Kun voi muuttuu vaalean pähkinänruskeaksi, ota voi pois liedeltä ja lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
 
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen. Anna taikinan hetki jähmettyä, älä kuitenkaan jäähdytä taikinaa kovaksi.
 
Painele teelusikan (hackman) pesään taikinaa, irrota varovasti pikkuleipä peltille. Anna paistovalmiiden lusikkaleipien jähmettyä ennen paistamista.
 
Paisto 175 astetta, n. 10 min. tai kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita.
 
Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua rauhassa, täytä lusikkaleivät vadelmahillolla. Pyörittele lopuksi kide-hienosokerissa.