Tätä piirakkaa tuli kesällä kokeiltua ja hyväähän tämä oli! Piirakan teko oli tässä elämänvaiheessa hienoinen haaste, koska sisälsi niin monta työvaihetta. Mutta kyllä yhden päivän prjoekti kannatti =)

Ohje on otettu Mantan kyökistä, täältä.

Pohja:
240g voita
4½dl sokeria
4 munaa
4dl glut. vaaleaa jauhoa
1dl kaakaota
4tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2dl kermaa
1dl maitoa
 
Kinuski:
2dl fariinisokeria
2dl siirappia
2dl kermaa
2tl vaniljasokeria
150g voita
 
2½dl suolapähkinöitä
 
Päälle:
250g suklaata (tässä puolet maito ja puolet tummaa)
2rkl öljyä
 
Valmista ensin kinuski keittämällä fariinisokeria, siirappia ja kermaa koko ajan sekoittaen n.15 min. Lisää voi ja vaniljasokeri.
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet vuorotellen kermamaidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle tasaisesti.
 
Paista 175 asteessa n.25 min.
 
Jäähdytä pohjaa hetki paistamisen jälkeen. Murskaa suolapähkinät pienemmäksi muruksi ja sekoita ne kinuskin sekaan. Levitä kinuski piirakkapohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Sulata suklaa ja sekoita öljy joukkoon. Levitä suklaa piirakan päälle ja koveta suklaakerros jääkaapissa.