maanantai, 15. marraskuu 2010
Leipäjuuston, hillojen ja kinuskin yhdistelmää täytyi kokeilla, koska leipäjuusto lämmitettynä kera hillojen ja kinuskin on niin hyvää. Mielestäni tämä oli onnistunut kokeilu ja seuraavalla kerralla voisi kokeilla hillojen tilalle karpaloita.
Pohja:
24 cm:n kokoinen leipäjuustokiekko
Täyte:
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria
Keitä kermaa ja fariinisokeria pari minuuttia kattilassa ja jäähdytä jääkaappikylmäksi. Tee kinuski mielellään edellisenä päivänä jääkaappiin. Vatkaa jäähtynyt kinuski vaahdoksi.
1 prk Flora Vispiä
1 prk kermaviiliä
7 liivatelehteä
tilkka eli vajaa 2 rkl kiehuvaa vettä
n. ½ l hilloja eli lakkoja (tai maun mukaan)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 min. ajaksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää joukkoon kermaviili. Yhdistä kinuskivaahdon kanssa. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja vatkaa vaahdon joukkoon. Halutessasi voit sekoittaa hillat vaahtoon, itse laitoin hillat kahteen kerrokseen vaahdon joukkoon.
Anna hyytyä muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.
Koristelu:
Flora Vispiä vaahdotettuna
Suklaakoristeet tummasta suklaasta
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.